Mikuláš Přecechtěl a Petr Janík složili zkoušky na černé pásky

V sobotu 12.10.2019 se konaly zkoušky na STV dan (černé pásky), které pořádala Česká asociace tradičního karate. Stejně jako žákovské stupně (kyu) jsou rozděleny od 9. kyu – bílý pás a až po 1. kyu – hnědý pás, tak také mistrovské stupně (dan) mají 9 stupňů, které jsou počítány od nejnižšího, tedy od 1. danu (první černý pás) až po 9. dan (nejvyšší technický stupeň).

Zkušebními komisaři byli sensei Radek Januš 5.dan, sensei Radek Kleibl 5.dan, a také hlavní trenér naší Akademie sensei Robin Bařák 5.dan.

Z naší Akademie usilovali o 1. dan, tedy první černý pásek, dva adepti a můžeme s radostí říci, že úspěšně.

Oficiálně můžeme tedy oznámit, že v naší Akademii máme dva nové černé pásky:

Mikuláš Přecechtěl 1. dan (černý pás)

Petr Janík 1. dan (černý pás)

Gratulujeme ke složení této, pro každého karatistu, zlomové zkoušky.

Je super, že se oběma zadařilo. Je to výsledek jejich tvrdé dřiny. Mikuláš cvičí karate 6 let, začal cvičit v roce 2013 a za svou dosavadní závodní kariéru vyhrál řadu medailí včetně zlaté ze Světového poháru dětí v Ženevě a také loňského Světového poháru dětí v Kanadě. Jeho výkony ocenil také primátor města Zlína a za rok 2018 mu udělil cenu primátora města Zlína v kategorii mládeže. Petr Janík cvičí karate také od roku 2013 a připsal si nejeden závodní úspěch včetně cenných medailí z Mistrovství ČR v tradičním karate. Petr je dříč, který nezná strachu v zápase a jeho nasazení do tréninku si zaslouží respekt. Složení zkoušky na černý pás byla jejich poslední podmínka pro start na Mistrovství Evropy, které se uskuteční 9.10.2019 v Brně. Sensei Nishiyama vždy říkal, že složení zkoušek na černý pásek neznamená cíl tréninku, ale že je to pouze vstup do skutečného tréninku karate. Přeji tedy oběma úspěšný vstup do skutečného tréninku karate a doufám, že v něm dojdou co nejdále. Řekl Robin Bařák, který byl jedním ze zkušebních komisařů.

Fotogalerie ze zkoušek

https://photos.app.goo.gl/ieAPS9oKF2XVN6977

Fotografie od bílého pásku po černý

Podívejte se do fotogalerie, kde jsou vidět první karate krůčky našich novopečených černých pásků. Vezměte to jako motivaci do Vašeho dalšího tréninku.

Mikuláš Přecechtěl – jeho cesta k černému pásku

Petr Janík – jeho cesta k černému pásku