Výsledky: Akademie Cup 2024

V neděli 3. března se v dojo Akademie karate Zlín konal tradiční klubový turnaj Akademie Cup. Tato soutěž je řízená svazem, který stanovil, že se jedná o přípravnou soutěž na krajské a národní soutěže. Zúčastnilo se ho 102 zlínských závodníků a letos oproti loňsku také 9 závodníků z Chropyně. Jak již bývá zvykem, celá soutěž probíhala na dvou zápasištích a představili se závodníci od nejmenších dětí až po dospělé. Cílem takovýchto závodů je připravit karatisty na atmosféru větších závodů.

Číst dál

Sensei Robin Bařák se zúčastnil tréninkového kempu pro instruktory v Los Angeles v USA

Ve dnech 9.2.-11.2. se v americkém městě Los Angeles konal tréninkový kurz pro instruktory z celého světa, jehož součástí byl také hlavní trenér Akademie karate Zlín sensei Robin Bařák.

Číst dál

Více než sto karatistů Akademie úspěšně složilo zkoušky na barevné pásky

V sobotu 20.1. a o týden později v neděli 28.1. se v dojo Akademie karate Zlín konaly zkoušky na technické stupně kyu. Pro velkou část karatistů šlo o jejich první zkoušky, tudíž mohla být k vidění také zdravá míra nervozity, se kterou se však všichni letošní nováčci statečně poprali. O získání vyššího pásku se během dvou lednových víkendů pokusilo celkem 112 karatistů, z nichž velká většina byla úspěšná.

Číst dál

Jaký byl: Trénink se senseiem Toru Shimojim v našem dojo

V úterý 5.12. se v dojo Akademie karate Zlín konaly dva speciální tréninky pod vedením senseie Toru Shimojiho z Atlanty, který patřil k nejlepším studentům senseie Nishiyami v jeho dojo v Los Angeles. Karatisté ve Zlíně tak mohli vidět tradiční karate na té nejvyšší úrovni – karate v podání Toru Shimojiho vypadá jako velmi jednoduchá věc. Je to však způsobeno tím, že sensei dokonale ovládá své tělo a jím prováděné techniky jsou tak naprosto precizní.

Číst dál

Výsledky: Mikulášský turnaj 2023

V sobotu 2.12.2023 se v dojo Akademie karate Zlín konal již 7. ročník tradičního a neformálního Mikulášského turnaje. Těchto závodů se účastnilo celkem 114 karatistů od nováčků až po ty nejpokročilejší děti s hnědými pásky a závodilo se tradičně na 2 tatami (zápasiště). Pro nováčky, kteří letos začali cvičit karate, se jednalo o první závodní zkušenost. Přes občasnou nervozitu jsme však u všech začátečníků mohli vidět velmi pěkné karate a i když medaili získali pouze první tři závodníci, za svůj výkon se nemusel stydět vůbec nikdo. I ve vyšších kategoriích nešlo poznat, že se jedná pouze o klubový turnaj. Všichni závodníci dali do svého cvičení maximum a na konci dne mohli být všichni spokojení s tím, jak se na tatami prezentovali. Každý účastník, jak tomu bývá každý rok, dostal mikulášský balíček včetně dárku od sponzora, firmy Vitar, ve formě nápoje Capri Sun.

Číst dál

Jáchym Prokop a Saša Šindel úspěšně složili zkoušky na černé pásy

V neděli 26.11.2023 se konaly zkoušky na STV dan (černé pásky), které pořádala Česká asociace tradičního karate. Stejně jako žákovské stupně (kyu) jsou rozděleny od 9. kyu – bílý pás a až po 1. kyu – hnědý pás, tak také mistrovské stupně (dan) mají 9 stupňů, které jsou počítány od nejnižšího, tedy od 1. danu (první černý pás) až po 9. dan (nejvyšší technický stupeň).

Číst dál

Zlínští karatisté získali na Mistrovství České republiky 56 medailí, z toho 15 titulů mistra ČR

V sobotu 26.11. se v Hale míčových sportů Masarykovy univerzity v Brně konalo Mistrovství české republiky v tradičním karate 2023. Jednalo se o poslední turnaj této závodní sezony. Na letošním vrcholu sezony oproti předchozím mistrovstvím mohlo startovat pouze osm nejlepších závodníků z každé kategorie. Jednalo se o skutečně ty nejlepší závodníky z celé České republiky. Zlínský tým se v konkurenci těch nejlepších českých závodníků rozhodně neztratil. Závodníci Akademie na mistrovství vybojovali celkem 56 medailí, z nichž 15 bylo zlatých. Hlavní trenér Akademie sensei Robin Bařák na turnaji působil jako hlavní rozhodčí a dohlížel na dodržování pravidel celé vrcholové soutěže.

Číst dál

Jaké bylo: Cvičení u japonského mistra Toru Shimoji 2023 (Atlanta, USA)

Dne 12.11.2023, jen pár hodin po skončení národního poháru ve Vsetíně, se sensei Robin Bařák vydal, jako součást týmu karatistů z Karate.cz (České asociace tradičního karate) na cvičební pobyt u japonského mistra Toru Shimoji. Základnou pro jejich pobyt byl rodinný dům s 4 ložnicemi, příjezdovou silnicí a zeleným dvorkem. Dům se nachází na ulici, která je jak vystřižená z filmů o americkém předměstí.

Číst dál

Závodníci Akademie karate Zlín na posledním kole národního poháru ve Vsetíně vybojovali 47 medailí

V sobotu 11.11. se ve Vsetíně uskutečnilo třetí a poslední kolo národního poháru v tradičním karate. Byly to zároveň poslední závody před Mistrovstvím České republiky, které se uskuteční 25.11. v Brně. Akademii karate Zlín tradičně reprezentoval početný tým – na poslední kolo národního poháru vyrazilo závodit 67 zlínských karatistů, kteří dohromady získali krásných 47 medailí. Hlavní trenér Akademie sensei Robin Bařák plnil na turnaji roli hlavního rozhodčího, jehož úkolem je dohlížet na plynulý a ničím nerušený průběh celé soutěže.

Číst dál

Akademie karate Zlín získala na Krajském kole Zlínského kraje 35 medailí a stala se nejúspěšnějším klubem tohoto turnaje

V sobotu 4.11. se ve Valašském Meziříčí konalo Krajské kolo Zlínského kraje v tradičním karate, kterého se účastnilo celkem pět klubů a více než 90 závodníků, kteří závodili v disciplínách kata a kumite. Akademii karate Zlín reprezentovalo celkem 35 závodníků, kteří vybojovali 35 medailí, z nichž 11 bylo zlatých, 11 stříbrných a 13 bronzových. Žádnému jinému klubu se tolik medailí získat nepodařilo, což znamená, že zlínský tým byl nejúspěšnější na celém turnaji.

Číst dál